2013 Ridder in de Orde van Oranje Nassau

DSC_0049

Lintjesregen, 2013

Koninklijke onderscheidingen

Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koninginnedag in Haarlem totaal 27 Koninklijke onderscheidingen verleend, waarvan 4 onderscheidingen als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Alle namen van de onderscheiden personen staan vermeld in een speciale editie van de Staatscourant. Ik voel me erg vereerd dat ik tot één van de vier “Geridderde” behoor.

Vrijdag, 26 april 2013

Vijftien lintjes in Haarlem

Totaal dertien Haarlemmers ontvangen dit jaar tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding. Ook twee niet-Haarlemmers (Robert Bloemers en Dannij van der Sluijs) ontvangen hun lintje vrijdag in de Gravenzaal. Burgemeester Schneiders reikt vrijdagochtend 26 april 2013 aan de vijftien gedecoreerden de bijbehorende versierselen uit.

Christhilde Klein, Robert Bloemers, Jim Dibbets en Bob Witsenburg zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Alle andere hieronder genoemde gedecoreerden mogen zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. 

Hieronder volgt een korte beschrijving van de verdiensten van de vijftien gedecoreerden.

Mevrouw C. (Christhilde) Klein 

Christhilde Klein, oud-conservator van het Frans Hals Museum, zet zich inmiddels vijftien jaar belangeloos in voor de Stichting Jacobus van Looy, de stichting die de Haarlemse schrijver/schilder Jacobus van Looy een betere naamsbekendheid wil geven. Ze had een groot aandeel in de digitalisering van de volledige correspondentie van Jacobus van Looy. Voor de Stichting Promotie Monumentale Keramiek droeg Christhilde Klein bij aan de opleving van keramiek als materiaal en expressiemiddel in de beeldende kunst. Christhilde Klein was voorts bestuurslid, adviseur en de laatste jaren ook voorzitter van de Kunstcommissie Amstelveen en kunstadviseur voor het Haarlemse bedrijf Lumiance, het Kennemer Gasthuis en de Judith Leyster Stichting. Ze was ook voorzitter van de Gemeente Aankopen Commissie Haarlemmermeer.

voor meer foto’s:

http//jalbum.net/nl/browse/user/album/1344216

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s