2013 Villa Hurlebise

In Nieuwpoort – Bad ligt aan de Koning Albert I-laan de villa Hurlebise. Dit prachtige Art-Nouveau gebouw is aan een uitgebreide renovatie toe. Maar voor het zover is mocht de Bulgaarse kunstenaar Nedko Solakov zich hier uitleven. Hij heeft alle vertrekken inclusief achtergebleven meubilair voorzien van zijn humoristische en kritische commentaar in de vorm van korte handgeschreven teksten en kleine tekeningetjes.  De toepasselijke titel die Solakov voor dit huis met circa 165 ingrepen van zijn hand had bedacht was The Mubling House. De kijker kon zich nauwelijks inhouden om de teksten van Solakov niet te beantwoorden met zijn eigen commentaar. Ik weet niet of er ook nog andere mensen iets hebben gedaan met deze teksten. Voor mij was het een geweldige inspiratiebron om tot deze bewerkte assemblages te komen.

Voor het Vijfluik click:

http://christhilde.viewbook.com/album/beaufort-4-villa-hurlebise-art-n#1

Voor  Beelden van Beaufort04 click:

http://christhilde.viewbook.com/album/beaufort-4-villa-hurlebise-art-nouveau-2012#

Beaufort04 toont voor de vierde keer monumentale installaties en intrigerende kunstwerken. Een selectie van hedendaagse Europese kunstenaars speelt met nieuw of bestaand werk in op de niet museale omgeving en maakt de ku(n)stbezoekers deelgenoot van hun fantasierijke en imaginaire wereld.De samenstelling van de tentoongestelde werken was in handen van Curator Philip van den Bossche met ondersteuning van Jan Moeyaert. Er is een wandelgids uitgegeven waardoor het mogelijk is te voet, met de kusttram en per fiets de objecten die langs de kust opgesteld zijn te ontdekken. Afgewisseld met een onderbreking voor culinaire bezigheden is deze route echt aan te bevelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s