2014 Van Achterbergh Prijs- Struktuur68

Op  22 augustus werd  de Van Achterbergh Prijs aan Struktuur68 uitgereikt in het Museum Princessehof, Leeuwarden. Deze Prijs wordt eens in de twee jaar toegekend aan een persoon of instelling  waarvan het oeuvre of de activiteit een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling  van de hedendaagse keramiek in Nederland.
De prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan de oprichter van de stichting, de keramiekverzamelaar de heer J.W.N. van Achterbergh. Na zijn overlijden in 2009 liet hij zijn collectie na aan de Stichting Van Achterbergh-Domhof. Het stichtingsbestuur benoemde voor het toekennen laureaat een onafhankelijke jury die bestond uit  mevr.drs. Karin Gaillard, Carla Koch en Ir. F.v.d.Zweep. Deze eerste Van Achterbergh Prijs is toegekend aan de Stichting ‘Struktuur 68’  te Den Haag aan Henk Trumpie en Jacques van Gaalen.

http://www.struktuur68.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s