2018 Fort de la Chartreuse

Vlak over de grens bij Maastricht ligt Luik. Een stad met vele Urbex locaties, waaronder het in 1817 gebouwde Fort de la Chartreuse. Het Fort werd gebouwd door Nederlanders en kwam in 1830 in handen van de Belgen. De la Chartreuse heeft een goede strategische ligging en is in de eerste en tweede wereldoorlog flink onder vuur genomen door de Duitse soldaten. Gedurende de tweede wereldoorlog hebben de Duitsers dit leegstaande fort gebruikt als gevangenis. Sinds 1980 is Het Fort verlaten en sindsdien heeft de natuur het overgenomen.DSC07440

Click voor meer beelden:  Fort de la Chartreuse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s